Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká cena Prahy v barevném minivolejbale

3. 4. 2019

O víkendu 30. - 31.3.2019 se naši minivolejbalisté zúčastnili Velké ceny Prahy v barevném minivolejbale, kde bojovali ve žluté, oranžové, červené a zelené kategorii. Někteří odehráli svoje první volejbalové zápasy a zažili první radostné výhry, občas i neradostné prohry. Trenéři všechny volejbalisty musí pochválit za bojovný zápal a snahu hrát co nejlépe.

 

Výsledkově pro nás nejlépe skončila oranžová kategorie, kde se dokonce dva týmy probojovaly do finálové skupiny, kde obsadili čtvrté (Jonáš s Kubou), resp. šesté (Míša s Adélkou) místo. Jonáš a Kuba navíc následující den skončili na vynikajícím devátém místě mezi staršími soupeři v červeném volejbale. Dobře se vedlo i nejmladším dětem ve žluté kategorii, u kterých se nám líbila bojovnost, radost ze hry i odvaha zkoušet si různé techniky házení míče a cíleně mířit do volných míst na kurtu. 

 

Dalším týmům se výsledkově tolik nevedlo, ale i u nich musíme řadu věcí ocenit. Holky z červeného družstva nás mile překvapily zlepšenou technikou odbití prsty, bylo navíc vidět, jak se zlepšují i v průběhu turnaje a postupně přicházejí na různé herní "fígle". K tomu určitě pomohlo i procvičování a pinkání v pauzách mezi zápasy. V podstatě totéž platí o hráčkách z oranžového týmu, které se zároveň navzdory malým zkušenostem samostatně orientovaly v pořadí zápasů a vždy věděly, kdy a kde mají hrát. Hráči v zeleném družstvu byli ze začátku nejspíš trochu zaskočeni pravidly (nemožnost hrát bagr s výjimkou příjmu podání) a asi je trochu brzdila i nezkušenost s trojkovým volejbalem některých z nich. Přesto i oni ukázali, že plynulý volejbal zvládnou hrát a na příštích turnajích, až se trochu více osmělí v pohybu komunikaci na hřišti, to určitě dokáží prodat:)

 

Samostatnou pochvalu si zaslouží i rodiče, kteří naše hráče na turnaj doprovodili a někteří vydrželi po celou dobu fandit a povzbuzovat a zároveň nechali dětem dostatek volnosti pro hru a prožití turnaje se svými spoluhráči.   

 

Těšíme se na další turnaje!

 

Náhledy fotografií ze složky VCP 2019