Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květnové turnaje - Radotín a Praga

29. 5. 2018

V druhé polovině května se náš oddíl zúčastnil dalších dvou turnajů v barevném minivolejbale - 20.5.2018 to byl první ročník "Radotínského cementíku", o týden později turnaj TJ Praga ve Vysočanech.

Oba turnaje provázelo krásné letní počasí a i výsledky našich minivolejbalistů přinesly příjemná překvapení.

V Radotíně jsme neměli zastoupení v nejmladší kategorii, zato startovala dvě družstva v kategorii oranžové a Míša s Kubou v ní nakonec vybojovali krásné čtvrté místo. Dívčí trojčlenné družstvo - Klárka, Natálka, Majda - výsledkově tak úspěšné nebylo, musíme ale holky pochválit za to, že se nebály v zápasech zkoušet i riskantnější prvky (jako spodní podání), i když to znamenalo větší počet chyb, které možná byly při jinak vyrovnané hře rozhodující.

Také v nejstarší zelené kategorii nás v Radotíně reprezentovala dvě družstva. Emě a Viki se nakonec podařilo vybojovat stříbrné medaile a dosáhnout tím našeho nejlepšího turnajového výsledku. Holkám gratulujeme jak ke druhému místu, tak především k předvedené hře:) Matyáš s Davidem ve stejné kategorii skončili nakonec na osmém místě poté, co střídali dobré výkony s horšími - opět se ukázalo, že musíme stále pracovat na pohybu nohou, který je základem pro dobré zpracování míče. 

Na turnaji na Pragovce startovalo již sehrané oranžové družstvo Anetka, Jonáš a Kuba, které potvrdilo své kvality pěkným osmým místem. Dobré a vyrovnané zápasy sehráli i naši nejmladší hráči - Barborka, Nela a Tomáš. Všichni členové tohoto družstva budou ve žluté kategorii startovat ještě nejméně příští rok, kdy už budou díky nynějším zkušenostem ostřílení turnajoví matadoři:)  

Nejlepšího výsledku na Pragovce dosáhli v červené kategorii Matyáš s Petrem, kterým jen o kousek unikla medaile a obsadili krásné čtvrté místo. Kluci už předváděli spoustu delších výměn, díky čemuž si pořádně "mákli" (a tak to má být:) Ríša s Davidem se opět trochu trápili s pohybem a reakcí na balon, ale i pro ně je podstatné hlavně získání dalších zkušeností s plynulou hrou.

Suma sumárum - máme radost, že děti si při hře počínají s čím dál větší jistotou a hlavně že je baví na turnaje s námi chodit, a to i přes případné dílčí neúspěchy. Věřme, že příští rok budeme v tomto trendu pokračovat:)

A samozřejmě děkujeme pořadatelům obou turnajů za pozvání!        

 

Náhledy fotografií ze složky Turnaje Radotín a Praga 2018