Jdi na obsah Jdi na menu
 


Břežanská hvězdička

15. 5. 2018

V neděli 13.5.2018 jsme se za krásného slunečného (a trochu větrného) počasí zúčastnili podařeného turnaje Břežanská hvězdička. Několik fotek z turnaje si můžete prohlédnout ve fotogalerii. 

Turnaje se zúčastnilo celkem 17 vršovických hráčů. V nejmladší žluté kategorii (Nela, Barča, Natálka, Tomáš, Vašek) jsme u všech dětí zaznamenali ohromný posun v soustředěnosti na hru, nikomu už také nedělá problém přihrát spoluhráči, chytit balon a přehodit síť. Ač se to zdá jako samozřejmost, u nejmenších dětí je právě tohle základ hry a předpoklad pro všechny další dovednosti:)  

Oranžové družstvo (Anetka, Jonáš, Kuba) dosáhlo ze všech našich minivolejbalistů nejlepšího výsledku (celkové 14. místo z 25 týmů), což je úspěch i proto, že oba kluci patří věkem ještě do žluté kategorie a i pro Anetku to byl první turnaj v oranžovém minivolejbalu. Děti si na hřišti počínaly zcela suverénně, hru i střídání si samy organizovaly a se všemi soupeři sehrály vyrovnané zápasy, kde rozhodovaly už jen chyby na obou stranách.     

Těžký úkol měli naši hráči v červené kategorii (Ríša, David). Pro Ríšu to byl první turnaj v plynulé hře (bez chytání balonu), David byl zase z tréninků zvyklý hrát i bagrem, což pravidla červeného volejbalu neumožňují. Kluci proto ze začátku bojovali hlavně s postavením v poli. Pomáhalo jim ale podání a velká bojovnost, díky které v druhé části turnaje získali několik vítězství a mohli z turnaje odcházet s dobrým pocitem.   

Také dvě naše družstva v turnaji v zeleném volejbale (Ema, Viki a Hugo, Bětka, Hanka, Matyáš a Kuba) se poněkud potýkala s nutností hrát většinu úderů prsty a tedy dostat se včas pod balón, na konci turnaje pak určitě hrála roli i menší soustředěnost. Oproti předchozím turnajům bylo vidět zlepšení v technice odbití, na pohybu po hřišti ale ještě budeme muset zapracovat. Přesto si děti i proti často velmi silným soupeřům dobře zahrály a snad je turnaj motivoval do dalších tréninků:) 

Všem dětem i fandícím rodičům děkujeme za účast a za dobrou náladu a těšíme se na další turnaje:)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Břežanská hvězdička 2018