Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši kluci na PVG

30. 12. 2022

Náš oddíl se mezinárodního mládežnického turnaje Prague Volleyball Games 2022 oficiálně neúčastnil - kluci (kadeti) sice zájem o účast projevili, ale bylo jich jen 5, proto jsme za náš oddíl družstvo na turnaj nepřihlásili a pokládali jsme tím věc za vyřízenou. Těch pět zájemců si ale opravdu chtělo zahrát a tak si našli do party šestého (původně i sedmého a osmého, ale předvánoční vlna viróz zřejmě udělala své...), na turnaj se sami přihlásili, vše si také sami zařídili a v supersilné konkurenci turnaj se ctí nejen odehráli, ale také si sami odkaučovali. Velký respekt pro Petra, Jeffa, Kubu, Matěje, Adama a Tobiho (posilu z Proseka)!

Co se týče výkonů - kluci hráli proti soupeřům, kteří byli technicky, takticky a většinou i fyzicky mnohem dál, takže porovnávat výkony se soupeři nemá úplně smysl. Ale v porovnání s výkony na turnajích pražského přeboru: kluci měli slušný příjem a stabilní podání (navíc všichni skákané). V poli bojovali, hýbali se, občas si pomohli i na bloku. Nejméně se asi dařilo na útoku, což bylo dáno i tím, že chvíli trvalo nalezení nejlepšího rozdělení postů, protože chyběl klasický nahrávač. A co se týče nahrávačů - že umí nahrávat Petr, to už víme:) Ale hodně pozitivním překvapením na této pozici byl výkon Jeffa, hlavně co se týče pohybu po hřišti, ale třeba i odvahy zkoušet rychlou hru a nahrávat ve výskoku.

Kluci na turnaji skončili poslední, ale troufám si říct, že si dobře (a hodně) zahráli. Kromě toho byli "nuceni" o hře přemýšlet, rozhodovat se o sestavě, zkoušet si různé varianty náher, útoků, podání, radit si navzájem při postavení v poli a na příjmu, atd. To je do budoucna minimálně stejně cenné, jako odehrané minuty.

Mimo to se kluci stali "průkopníky" naší účasti na PVG - v příštích letech si třeba dodají odvahu i další naše družstva:)

20221228_113434.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář